logo

Dameshorloges, welke soorten zijn er?


Trendjuwelier heeft vanzelfsprekend een uitgebreide collectie dameshorloges. De grote merken brengen elk jaar wel een nieuwe collectie horloges voor dames uit. Seiko dameshorloges voor de klassiek ingestelde vrouw, Pulsar dameshorloges voor de iets stoerdere vrouw of een Michael Kors horloge, met kristallen op de wijzerplaat, voor de vrouw die graag meer wil opvallen. Zo zijn er nog meer merken die hele mooie en aantrekkelijke dameshorloges maken. Een Smartwatch van Garmin (met stappenteller en hartslagmeter) is ook razend populair onder de dames.

Tommy Hilfiger horloge bij Trendjuwelier

Analoog uurwerk

De meest verkochte dameshorloges hebben een allemaal een analoog uurwerk. Dat zijn uurwerken met een kristal die trilt op een bepaalde frequentie, een zogenaamd Quartz uurwerk. Deze functioneren op een klein batterijtje die om de paar jaar verwisseld moet worden. In plaats van een verwisselbare batterij kan het uurwerk ook functioneren op ‘Solar’ (zonne-energie) waarbij een oplaadbare batterij steeds opnieuw door het zonlicht wordt opgeladen. Een analoog uurwerk is altijd uitgevoerd met wijzers. Sommige merken, zoals Seiko, kennen ook een ‘ouderwets’ mechanisch uurwerk waarbij de veer wordt opgewonden door de beweging van de pols.

Mode en tijd

Het begrip ‘tijd’ waarmee een bepaald moment word aangeduid is tegenwoordig minder belangrijk geworden. Immers iedere vrouw beschikt tegenwoordig over een mobieltje die altijd de juiste ‘tijd’ aangeeft. Dames kopen dan ook een Tommy Hilfiger dameshorloge of een Seiko dameshorloge om meer hun status te benadrukken. Immers wie een Seiko dameshorloge draagt is klassieker ingesteld dan de vrouw die kiest voor een Michael Kors dameshorloge die vaak uitgevoerd is met kristallen in de rand, zilverkleurig, goudkleurig of rosekleurig is. Michael Kors, ICE-Watch en Swarovski horloges zijn goede voorbeelden van meer extravagante horloges. Swarovski heeft hier een hoge standaard met de beroemde Swarovski kristallen en in elk Swarovski horloge zit een echt Zwitsers uurwerk. Zinzi horloges zijn uitsluitend verkrijgbaar voor dames en hebben een meer dan uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.  Zinzi dameshorloges zijn rijkelijk voorzien van kristallen, in meerdere kleuren verkrijgbaar en vallen erg op door hun prachtige vormgeving. Een Zinzi horloge moet duidelijk zichtbaar gedragen worden, dan komt het horloge van Zinzi echt tot zijn recht.

Michael Kors horloge bij Trendjuwelier

Dameshorloges met extra functies

Vaak zijn horloges uitgevoerd met een extra functies zoals de ‘Dag van de maand’, ‘De dag van de week’ en een chronograaf functie. Met een chronograaf- of stopwatchfunctie kan je de tijd opnemen van bijvoorbeeld de tijdsduur van het joggen of van een andere actie waarbij de tijd een rol speelt. Garmin maakt speciale horloges die gericht zijn op prestaties. Dan kan bijvoorbeeld zijn: hardlopen, trappen lopen, parachutespringen, zwemmen, fietsen of mountainbiken. Met een Garmin dameshorloge kan vrijwel alles binnen deze activiteiten worden gemeten; hartslag, hoogteverschil, zuurstofverbruik en zelfs je stressniveau kan worden geregistreerd. OOZOO kent deze smartwatches ook maar OOZOO dameshorloges kunnen minder gegevens registreren. Het prijsverschil tussen een Garmin smartwatch en een OOZOO dames smartwatch is dan ook groot.

Tommy Hilfiger gouden horloge

Gouden dameshorloge

In het verleden was een ‘echt’ gouden dameshorloge erg populair, het gaf een aparte status aan de drager of draagster hiervan. Dankzij de hoge goudprijs en de nieuwe manier van denken in de loop van de jaren is de interesse voor een gouden horloge afgenomen en wordt deze vrijwel alleen nog geleverd aan bedrijven waarvan werknemers bijvoorbeeld 25 jaar in dienst zijn. De zogenaamde jubileumhorloges. Het geeft te denken dat veel vrouwen een goudkleurig horloge een ‘gouden horloge’ noemen en een zilverkleurig horloge een ‘zilveren horloge’. Dit gebeurt ook erg veel met kristallen die in de volksmond vaak ‘diamanten’ worden genoemd maar dat niet zijn. Het horloge zou dan immers direct onbetaalbaar worden. Wat wel waar is, is dat zirkonia’s (dat zijn onder hoge druk geperste diamanten) in dameshorloges héél erg veel op echte diamanten lijken en zelfs bijna dezelfde hardheid kennen.

Dameshorloge bij Trendjuwelier

Collectie dameshorloges

Trendjuwelier heeft het allemaal in huis. Je kan kiezen uit meer dan twintig verschillende merken dameshorloges, elk met hun specifieke vormgeving, functies en kleur. De vrouw kan dan kiezen voor een horloge met metalen band of een dameshorloge met lederen band. Horloges met een metalen band kunnen worden ingekort dankzij het tooltje dat gratis met het horloge wordt meegeleverd. Een bijzonder horloge met meerdere functies is een smartwatch. Het meest populair zijn dan Zinzi dameshorloges, Fossil dameshorloges, OOZOO dameshorloges en Michael Kors dameshorloges. Allemaal tegen de scherpst mogelijke prijs. Elke horloge kan binnen 14 dagen worden geretourneerd of geruild. Bekijk onze hele collectie dameshorloges.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *