logo

Top 5 herenhorloges

Bij Trendjuwelier zijn er vele merken herenhorloges verkrijgbaar met elk zijn eigen kenmerken. Van klassiek tot modern en van analoog tot digitaal. Heren horloges zijn mooie accessoires en gadgets voor de man.

Soort uurwerk

Klassieke mannen horloges worden altijd analoog uitgevoerd; met een quartz uurwerk of door middel van de opwinding van de ouderwetse veer. De opwinding met een ouderwetse veer zit tegenwoordig natuurlijk wel in een modern jasje gegoten. De techniek is wel hetzelfde als vroeger. De veer wordt door het draaien aan van de kroon of, heel modern, door de beweging van de pols opgewonden. Indien het horloge wordt opgewonden door de beweging van de pols is een handmatige opwinding via de kroon niet nodig omdat de energiereserve van de opgewonden hoofdveer dan vaak wel méér dan 40 uur bedraagt. Veren van uurwerken die met de pols opgewonden kunnen worden kunnen per definitie ook altijd met de kroon worden opgewonden. Te ver opwinden is dan niet mogelijk zodat het horloge nooit kapot gedraaid kan worden. Dergelijke klassieke horloges worden vooral door echte horlogeliefhebbers gekocht. Deze liefhebbers kopen vaak een Seiko herenhorloge en hebben vaak een uitgebreide collectie analoge horloge in hun bezit. Heren horloges worden vaak in het zwart uitgevoerd.

Quartz horloges

Het voordeel van een horloge met een quartz uurwerk is dat deze wordt gevoed door een batterij en dus nooit opgewonden hoeft te worden. De accu waarop het horloge functioneert gaat vaak lang mee; twee tot soms vier jaar is geen uitzondering. De nauwkeurigheid van een quartz horloge is ook beter dan die van een mechanisch horloge. Een quartz horloge loopt vrijwel altijd exact op tijd terwijl een mechanisch horloge tot wel 20 seconden per dag kan achter- of voorlopen.

Diesel herenhorloge

Diesel herenhorloges

Sommige merken zoals Dieselhorloges hebben soms meerdere quartz uurwerken, soms tot wel drie stuks, in één horloge. Diesel herenhorloges zijn dan ook vaak groot van model, tot het uitbundige toe en erg geschikt voor stoere mannen.

Boccia herenhorloges

Wie bij voorkeur of door noodzaak vanwege mogelijke allergische reacties een horloge van titanium moet kiezen, dan zou een Boccia herenhorloge een hele goede keuze zijn. Boccia uurwerken hebben een prachtige en bijzondere vormgeving, functioneren op een batterij en zijn niet-allergeen (anti-allergeen). Boccia horloges hebben een prima prijs-kwaliteit verhouding, zijn vaak grijs en hebben regelmatig gouden accenten maar het zijn geen echt gouden horloges.

Digitaal herenhorloge

Voor wie graag een digitaal horloge wil met veel mogelijkheden zoals een hartslagmeter, een touchscreen, een microfoon en naar muziek wil luisteren kan kiezen uit meerdere merken smartwatches. Fossil smartwatches zijn aantrekkelijke herenhorloges die zich kenmerken door hun vormgeving waar vaak zirkonia’s in de rand zijn verwerkt. Vaak worden Fossil herenhorloges door hun bijzondere vormgeving als een sieraad aangeduid. Daarnaast hebben deze Fossil horloges speciale eigenschappen zoals het kunnen ontvangen van meldingen (email en notificaties) van de smartphone en de mogelijkheid om te kiezen uit duizenden verschillende digitale wijzerplaten.

Pulsar herenhorloge

In de populaire prijsklasse zijn er onder andere Pulsar herenhorloges. Deze zijn te verkrijgen in tientalen verschillende modellen en de nadruk van Pulsarhorloges ligt dan meestal op de sportieve en stoere (rally) modellen. Pulsarhorloges worden vaak uitgevoerd met een chronograaf. Een chronograaf is een stopwatch die de verstreken tijd (met pauzes) kan opnemen. Soms uitgevoerd met een Tachymeter waarmee de gemiddelde snelheid kan worden berekend. Pulsar horloges worden, vaak om het stoere karakter te benadrukken, uitgevoerd met een blauwe of zwarte wijzerplaat en een stoere stalen band. De kwaliteit-prijs verhouding is uitstekend te noemen.

Op zoek naar een mooi heren horloge? De volledige collectie herenhorloges is natuurlijk te vinden in onze webshop!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *