logo

Trendtrivia: Schrikkeldag

Het is vandaag weer zo ver, 29 februari en dus schrikkeldag; de dag die maar eens in de 4 jaar voorkomt.

Deze dag is bedacht omdat een jaar niet precies 365 dagen is, maar ongeveer 365 en een kwart. Dit halen wij dan eens in de 4 jaar in door middel van een schrikkeldag.

Hieronder wat feitjes over deze bijzondere dag:

  • Sinds het begin van onze jaartelling zijn er 487 schrikkeljaren geweest. Het eerste schrikkeljaar was in het jaar 4.
  • Wat veel mensen niet weten is dat ze deze dag gratis werken. 7 procent van de werknemers wil daarom ook actie ondernemen om woensdag 29 februari alsnog uitbetaald te krijgen.
  • Naast dat veel mensen vandaag niet betaald krijgen, kost een schrikkeldag ons gemiddeld ook nog eens 14 euro.
  • Vandaag zijn er in Nederland 10.613 mensen jarig.
  • Van de mensen die op 29 februari 1912 zijn geboren, zijn er nu nog 5 in leven. Zij worden officieel geen 100, maar 25 jaar oud.
  • Het aantal kinderen dat geboren wordt op 29 februari is iets hoger dan het aantal kinderen dat op een ‘normale’ dag wordt geboren.
  • Stellen grijpen schrikkeldag massaal aan om te trouwen. Op de laatste schrikkeldag, in 2008, lieten 450 paren zich in de echt verbinden. Op een gewone doordeweekse dag in februari zijn dat er een stuk minder, gemiddeld vinden er dan 130 trouwerijen plaats.

Heb je, ondanks dat je er niet voor betaald kreeg, vandaag gewerkt of had je lekker een dagje vrij? Wellicht is schrikkeldag wel een bijzondere dag voor jou dit jaar! Misschien ga je wel trouwen vandaag! Of ben jarig en kun daardoor slechts één keer in de vier jaar jouw verjaardag vieren?

Geef hieronder je reactie en laat het ons weten!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *