Home
Nederlands - €

La Mollla sieraden

Het ontstaan van La Mollla sieraden kent zijn oorsprong als de Italiaanse studente artchitectuur Tizania Redavid een vriend bezoekt die een fabriek heeft waar industriële veren worden gemaakt. Als zij een van deze veren om haar pols doet, ziet zij de overeenkomsten met Afrikaanse kunst. Van hieruit is het idee ontstaan om deze prachtige La Mollla sieraden te gaan vervaardigen.

Iedere La Mollla armband is gemaakt van 97 roestvrijstalen veren, wat verwijst naar het jaar dat La Mollla sieraden op de markt kwam. In het italiaans betekent "La Molla" veer, om de dynamische beweging van de veer weer te geven is ervoor gekozen om het merk bijna dezelfde naam te geven maar dan met drie keer de L; La Mollla

De La Mollla armband wordt wordt gelanceerd in Parijs, waarbij een selectieve distributie strategie wordt gevolgd. Al snel wordt de La Mollla armband een modefenomeen in de steden Londen, New York, Tokyo, Los Angeles en Moskou. In de pers wordt de La Mollla armband het “sieraad van het eind van de eeuw” genoemd. Uiteraard trekt dit wereldwijde succes van La Mollla sieraden ook de aandacht van mensen die het product namaken en willen profiteren van het succes.

Sinds de lancering van de La Mollla armband 97 heeft Tiziana Redavid ieder jaar nieuwe collecties ontworpen, waarbij kracht, creativiteit, elegantie en esthetiek harmonieus worden gecombineerd.

Meer dan 20 jaar later is de La Mollla armband Tiziana 97 nog steeds het icoon van de collectie van La Mollla.sieraden.

 

Productinformatie & onderhoud sieraden La Mollla

 Materiaal
De sieraden van La Mollla zijn gemaakt van fijne springveren van roestvrijstaal. De sieraden kunnen daardoor goed tegen water, behalve de sieraden waarin zilver of goud verwerkt is, zoals o.a. de armbanden Sel & Poivre uit de serie Tiziana. Houd deze en andere modellen met goud/zilver niet in het water.

 Tips voor langer plezier van de sieraden van La Mollla:

La Molla armbanden Tiziana en Sel & Poivre:
Om te voorkomen dat de veren uitrekken, wordt het aanbevolen deze in kleine groepjes van max. 10 stuks over de hand te schuiven. Trek niet aan één kant van de veren, dan zullen ze hun vorm verliezen. Als een veer openspringt, kunt u beide eindjes eenvoudig weer aan elkaar ‘schroeven’.

overige La Molla armbanden:
Om te voorkomen dat de veren uitrekken, is het belangrijk om iedere armband voorzichtig over de hand te schuiven. Trek niet aan één kant van de veren om te voorkomen dat ze hun vorm verliezen.