Home
Nederlands - €

Slate stalen Oorsieraden

Slate stalen oorsieraden (oorstekers, oorhangers en creolen) zijn vandaag de dag erg populair. De populariteit van met name het robuuste zeer luxe en soms klassieke staal is groot. Slate heeft massieve en holle oorsieraden, armbanden, ringen, enkelbandjes en colliers in de collectie.

Staal en echt zilver

De Slate stalen oorsieraden lijken qua uiterlijk erg veel op ‘echt zilver’ maar zijn veel beter bestand tegen beschadigingen en stalen oorsieraden verkleuren vrijwel nooit zoals zilver dat dat zo goed kan.

Staal zwaarder dan zilver

Oorsieraden van staal kunnen echter wel zwaarder zijn dan zilveren sieraden vooral als het gaat om zilveren kettingen of armbanden. Deels komt dat omdat stalen armbanden en ringen vervaardigd worden van massief staal, anderzijds zijn stalen sieraden vaak uitbundiger in de gebruikte materialen waardoor het gewicht toeneemt. Oorsieraden daarentegen zijn vaak hol en daarom veel minder zwaar. 

Prijstechnisch zijn stalen oorsieraden bijzonder interessant. De prijs-kwaliteitverhouding is echt maximaal. Voor een dergelijk oorsieraad in zilver uitgevoerd moet vaak meer dan vijf keer de prijs betaald worden van dezelfde oorsieraad in staal. Voor het staal wordt nikkelvrij roestvrijstaal gebruikt zodat de kans op een allergische reactie minimaal is. Merken die staal gebruiken zijn oa. Slate sieraden, Skagen sieraden, Quoins, Diesel sieraden, Frank 1967, Mi Moneda en Boccia.

Koop Slate stalen oorsieraden online bij Trendjuwelier

Trendjuwelier behandelt met zorg uw bestelling en probeert de grootst mogelijk service te verlenen. Jouw oorsieraden wordt keurig in cadeaupapier verpakt en je hebt 30 dagen bedenktijd. Toch liever een ander sieraad? Kijk dan ook even in onze huiscollectie.