Faber-Castell Pennen

Faber-Castell Pennen

Pennen, vulpennen en rollerbollers uit de meer luxere series van Faber-Castell

Faber-Castell is één van de grootste en oudste fabrikanten van pennen, potloden en andere kantoor- en kunstbenodigdheden. Daarnaast produceert Faber-Castell luxe lederwaren. Het bedrijf bezit 14 fabrieken over de hele wereld. Faber-Castell heeft een zeer uitgebreid assortiment pennen, potloden, kleurpotloden, stempels en stiften. Trendjuwelier is dealer van Faber-Castell pennen en richt zich meer op de luxere series. Deze pennen hebben een zeer hoog afwerkingsniveau en worden vaak op een kunstvorm gebaseerd. Voor deze luxere series pennen zijn vrijwel altijd reserveonderdelen verkrijgbaar zoals penpunten en navullingen. Tevens heeft Faber-Castell een eigen reparatieafdeling zodat u altijd geholpen kan worden. Faber-Castell heeft een jaarproductie van ca. 2400 miljoen stuks en is daarmee s'werelds grootste producent in zijn sector. De zorg voor het milieu staat, bij alles wat het bedrijf doet, hoog in het vaandel. Faber-Castell heeft eigen gronden waarop de voor de productie benodigde bomen worden gekweekt. Gerooide bomen worden direct door nieuwe, jonge bomen, vervangen.

De modellen

Kies bijvoorbeeld voor de Ambition OpArt "Blue Lagoon" & "Pink Sunzet". Deze pen en vulpen is gebaseerd aan optische kunst, een stilistische kunstvorm uit de jaren zestig. Ideaal om in een schrijfmap opgeborgen te worden. Of kies voor de Essentio Aluminium. Een pen en/of vulpen met een softtouch-coating. De Neo Slim is voor een generatie die kosmopilitisch, dynamisch en zelfbewust is. Kijk ook eens naar de n'ice pen Mettalic met zijn diverse uitvoeringen die lijken op gesmolten metaal of op een glinsterende ijspegel. De LOOM Metallic heeft een greepgedeelte met fijne ringen. Gekenmerkt door heldere kleuren en een puristische elegantie. De LOOM Gunmetal. Een set betsnaade uit een vulpen, balpen en een rollerbal. Met een metalen schacht van mat gunmetaal. De Ondoro wood. Pennen met een houten schacht en de variatie hierop de Ondora Precious. Of kies een pen, rollerboller, vulpotlood of vulpen uit de E-Motionserie met een grote keuze in gebruikte materialen zoals aluminium en perenhout. Met de Ambition-serie kan je kiezen uit bijvoorbeeld Kokosnoothout, roestvrij staal, resin of kies voor de Ambition OpArt limited edition van 2019. Belangrijke algemene eigenschappen van de pennen zijn dat deze als het ware vanzelf glijden over het papier en daarom bijzonder licht schrijven. Verder is elke pen ergomisch verantwoord.

Anton-Wolgang Graf von Faber-Castell

Anton-Wolgang Graf von Faber-Castell werd in 1941 geboren en genoot een opleiding aan het lyceum en volgde 'Rechtswetenschappen' aan de universiteit in Zürich. Daarna heeft hij een koopmansopleiding genoten binnen het familiebedijf dat in 1761 werd opgericht door meubelmaker Kaspar Faber. Van 1968 tot 1972 bezocht hij de Managementschool 'IMEDE' in Lausanne waarna hij aan het werk ging als bankier bij de 'Credit Swiss White Weld' en werkte voor deze bank in New York en Londen. In 1978 nam hij het bedrijf, die in de 19e eeuw al filialen had in New York, Londen en Parijs, van zijn, in jaar jaar overleden, vader over en heeft hij het bedrijf gebracht tot waar het nu staat. Anton overleed in 2016 aan een ernstige ziekte.

Koop je Faber-Castell online bij Trendjuwelier

Trendjuwelier is officieel dealer van Faber-Castellpennen. Elke pen of pennenset wordt met zorg door ons verzonden. Indien de pen je toch niet bevalt kan je deze binnen 30 dagen weer retourzenden. Voor een totaal overzicht van onze horloges en sieraden kan je terugkeren naar de homepage.