Home
Nederlands - €

Retour en Ruilen

Zichttermijn & retourregels

Voor Trendjuwelier bestellingen geldt een zichttermijn van 14 dagen vanaf de dag van aflevering. Tijdens feestdagen wordt het zichttermijn opgerekt naar 30 dagen. Feestdagen zijn bijvoorbeeld; Kerst, Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag. Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken, beoordelen en/of passen, tenzij anders vermeld.

Controleer alstublieft direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, verzoeken we u vriendelijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om dit te melden. 

Bent u niet tevreden over het artikel, dan kunt u het retourneren. U bent zelf verantwoordelijk voor de retourprocedure. Dit betekent dat de retourkosten voor eigen rekening zijn. U kunt het artikel retourneren:

  • binnen de zichttermijn van 14 dagen. Tijdens feestdagen kan het zijn dat deze periode wordt opgerekt naar 30 dagen. Feestdagen zijn bijvoorbeeld; Kerst, Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag.
  • als het artikel compleet is in de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat en fabrieksverpakking.
  • aangetekend terugsturen (handtekening voor ontvangst) via een verzender, bijvoorbeeld PostNL. Volgens de algemene voorwaarden van Thuiswinkel is dit niet verplicht, aangezien de verantwoordelijkheid van het verzenden bij u ligt. Echter is onze ervaring dat het beter is om een retourpakket aangetekend te versturen, aangezien bij PostNL (of andere verzenders) in een enkel geval een pakket kwijt kan raken. Wanneer u aangetekend verstuurt bent u verzekerd tegen het kwijtraken van pakketten en wordt een vergoeding uitgekeerd door PostNL wanneer het pakket toch onverhoopt kwijt raakt. De kosten voor de retourzending zijn voor uw rekening.

Sommige artikelen kunt u niet retourneren. Het gaat dan om:

  • Producten waarin op verzoek gegraveerd is
  • Producten die op speciaal verzoek gemaakt zijn, zoals trouwringen
  • Producten die op maat gemaakt zijn - Let op: Indien wij ingekorte horloges retour ontvangen brengen wij 15 Euro in rekening om het bandje weer in originele staat te brengen. De schakels moeten dan meegestuurd worden. Indien wij deze niet ontvangen, dan kunnen we het horloge niet retour nemen. 
  • Producten die overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast

Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

U kunt uw bestelling retourneren naar:
TREND B.V.
Rijsdijk 146
3161 EW Rhoon

LET OP: voor Mi Moneda gelden afwijkende garantievoorwaarden.

Retour en Ruilen

U kunt uw terug te sturen retour of ruiling via onze website aanmelden. Als u in gelogd bent kunt u dit doen op deze pagina. Daar kunt u per order inzien tot wanneer u de artikelen terug kunt sturen. Ook kunt eenvoudig aangeven welk artikel u wenst te ruilen of te retourneren.

Heeft u een bestelling van de oude versie van onze wesbite kunt u hier uw;

Retour
Meld uw retour aan via de website en stuur het pakketje zoals hierboven vermeld aan ons terug, u kunt daarvoor de kleine stickers van de pakbon voor gebruiken, voor een vlotte afhandeling ook de kleine sticker met de barcode aan de buitenzijde van het terug te zenden pakket plakken. U dient het pakketje wel te frankeren. 

Aankondiging van uw retour
Download tevens het Modelformulier voor herroeping en vul deze in:

Met dit formulier maakt u binnen 14 dagen na aankoop aan ons duidelijk dat u de koop wenst te ontbinden. Dit formulier dient u dan in te vullen en aan ons te e-mailen naar info@trendjuwelier.nl

Na deze melding heeft u nogmaals 14 dagen de tijd om het artikel naar ons terug te sturen. 

Beoordeling van uw retour
Binnen de zichttermijn heeft u het recht uw aankoop te beoordelen, zoals u dat in een winkel ook zou doen. Echter, als blijkt dat het aan ons teruggestuurde artikel voor andere doeleinden is gebruikt, bijvoorbeeld het dragen ervan, en dat ten gevolge hiervan draagschade is ontstaan, dan bestaat de kans dat eventuele waardevermindering in rekening wordt gebracht. Als blijkt dat de schade onherstelbaar is, dan kan Trendjuwelier besluiten de retour te weigeren en het artikel weer terug te sturen. 

Terugbetaling van gemaakte kosten
Terugbetaling geschiedt zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de koop. U krijgt alle gemaakte kosten vergoedt, behalve de kosten voor het retourzenden. Deze kosten zijn voor uw rekening, tenzij het toegestuurde product beschadigingen bevatte of u het verkeerde artikel heeft ontvangen. In dat geval zullen wij de door u gemaakte verzendkosten achteraf aan u vergoeden. Hiermee voldoet Trendjuwelier aan de Nederlandse Wet. 

Verzendwijze van uw retour
Trendjuwelier adviseert om retourzendingen aangetekend te versturen. Dit is geen verplichting, dit is een advies. U bent als klant zelf verantwoordelijk voor het veilig aankomen van uw pakketje bij Trendjuwelier, dus aangetekende zendingen geven dan meer zekerheid. 

Verwerkingstijd van uw retour
De retourzendingen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen en beoordeeld, zodra wij uw retour zending behandelen ontvangt u bericht per e-mail. Verwerking kan tot maximaal 14 dagen in beslag nemen. Indien u wilt weten of uw retour pakketje bij ons binnen is gekomen adviseren wij u de track-en-trace code van uw zending te controleren op: https://www.internationalparceltracking.com/ Als daar wordt aangegeven dat wij uw pakketje in ontvangst hebben genomen kunt u er vanuit gaan dat uw retourzending zo spoedig moeglijk verwerkt wordt.

Ruilen
Meld uw ruiling aan via de website, tijdens het aanmelden van uw ruiling kunt u direct aangeven voor welk artikel u het te retourneren artikel wenst te ruilen. Let erop dat u de juiste kleur en/of maat aangeeft. Wij maken de nieuwe order dan bij afhandeling van uw retour direct in orde. Mocht er een prijs verschil zijn, betalen wij dit of terug of wij zullen u een verzoek tot bij betaling sturen via de e-mail. Als wij uw betaling ontvangen hebben zal deze order verder afgehandeld worden. Voor een vlotte afhandeling ook de kleine sticker met de barcode aan de buitenzijde van het terug te zenden pakket plakken.

Verkeerd artikel ontvangen
U kunt dezelfde procedure aanhouden als een normale retour, maar tijdens het aanmelden aangeven dat het om een verkeerd geleverd artikel gaat. Mocht een artikel geruild worden door een fout van Trendjuwelier of door een defect, dan zijn de kosten uiteraard voor onze rekening. Voor een vlotte afhandeling verzoeken wij u de kleine sticker met de barcode aan de buitenzijde van het terug te zenden pakket te plakken.

LET OP: Heeft u bij uw bestelling gekozen voor de betaalwijze acceptgiro, dan adviseren wij u de factuur altijd te voldoen. Ook wanneer u een model retourneert of wenst te ruilen vragen wij u om de factuur van AfterPay te voldoen. Dit om ongewenste verhogingen te voorkomen. Uiteraard zal in het geval van een retour het betaalde bedrag aan u teruggestort worden zodra de retour behandeld wordt.

Klachten en Geschillen

Heeft u een klacht over onze dienstverlening? Dan horen wij dit graag. U kunt met uw klacht/geschil ook terecht bij het Europese online geschillenplatform (ODR). Wij verwijzen u in dit geval door naar de volgende pagina: http://ec.europa.eu/consumers/odr/