Home
Nederlands - €

Onze juwelier in Delfzijl bestaat dit jaar 109 jaar!

Retour en Ruilen

Zichttermijn & retourregels

Voor Trendjuwelier bestellingen geldt een zichttermijn van 30 dagen vanaf de dag van aflevering. Een zichttermijn betekent dat u het product mag bekijken. Houdt er rekening mee dat een artikel niet meer geretourneerd mag worden als u het product gedragen heeft.  

Controleer alstublieft direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, verzoeken we u vriendelijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om dit te melden. 

Bent u niet tevreden over het artikel, dan kunt u het retourneren. U bent zelf verantwoordelijk voor de retourprocedure. Dit betekent dat de retourkosten voor eigen rekening zijn. U dient binnen 14 dagen aan te geven dat u uw bestelling herroept, waarna u nog eens 14 dagen de tijd heeft om uw bestelling naar ons te retourneren. Hierna is het niet meer mogelijk uw bestelling te retourneren, tenzij dit voorafgaande van de bestelling met één van onze medewerkers is besproken. U kunt het artikel retourneren:

  • binnen de zichttermijn van 30 dagen. 
  • als het artikel compleet is in de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat en fabrieksverpakking.
  • aangetekend terugsturen (handtekening voor ontvangst) via een verzender, bijvoorbeeld PostNL. Volgens de algemene voorwaarden van Thuiswinkel is dit niet verplicht, aangezien de verantwoordelijkheid van het verzenden bij u ligt. Echter is onze ervaring dat het beter is om een retourpakket aangetekend te versturen, aangezien bij PostNL (of andere verzenders) in een enkel geval een pakket kwijt kan raken. Wanneer u aangetekend verstuurt bent u verzekerd tegen het kwijtraken van pakketten en wordt een vergoeding uitgekeerd door PostNL wanneer het pakket toch onverhoopt kwijt raakt. De kosten voor de retourzending zijn voor uw rekening.

Sommige artikelen kunt u niet retourneren. Het gaat dan om:

  • Producten waarin op verzoek gegraveerd is
  • Producten die op speciaal verzoek gemaakt zijn, zoals trouwringen
  • Producten die op maat gemaakt zijn - Let op: Indien wij ingekorte horloges retour ontvangen brengen wij 15 Euro in rekening om het bandje weer in originele staat te brengen. De schakels moeten dan meegestuurd worden. Indien wij deze niet ontvangen, dan kunnen we het horloge niet retour nemen. 
  • Producten die overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast
  • Producten met draagschade. In dit geval mogen wij de daardoor ontstane waardevermindering verrekenen met het terug te storten bedrag.

RETOURNEREN VIA HOMERR

Homerr is een duurzaam koeriersbedrijf die gebruik maakt van ophaal- en afgiftepunten, vaak met ruimere openingstijden dan reguliere punten. Daarnaast heeft Homerr geen eigen busjes maar maken ze gebruik van busjes die toch al bij jou door de straten rijden, dat bespaart tot 79% CO2. Met bijna 1.500 punten in Nederland is er altijd wel een HomerrPunt in de buurt!

Een retourzending via Homerr is voordeliger dan de meeste andere verzendpartijen. Via onderstaande link meld je eenvoudig je retour aan en laat je de ontvangen QR-code zien bij het pakketpunt. 

Meld hier je retour aan.

Op zoek naar een Homerr punt bij jou in de buurt? Via onderstaande link vind je eenvoudig en snel een afgifte locatie! 

Homerr Kaart

Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

U kunt uw bestelling retourneren naar:
TREND B.V.
Landstraat 25
9934 BG  Delfzijl

 

Retour en Ruilen

U kunt uw retour of ruiling via onze website aanmelden. Als u in gelogd bent, kunt u dit doen op deze pagina. In uw account kunt u per order inzien tot wanneer u de retourtermijn geldt. Ook kunt eenvoudig aangeven welk artikel u wenst te ruilen of te retourneren.

Heeft u een bestelling van de oude versie van onze wesbite kunt u hier uw;

Retour
Meld uw retour aan via de website en stuur het pakketje zoals hierboven vermeld aan ons terug, u kunt daarvoor de kleine stickers van de pakbon voor gebruiken, voor een vlotte afhandeling ook de kleine sticker met de barcode aan de buitenzijde van het terug te zenden pakket plakken. U dient het pakketje wel te frankeren. Indien u uw bestelling heeft ontvangen via Red je pakketje kunt u deze indien u deze wil retouneren dit via Homer of PostNL doen. Retourneren via Red je pakketje is niet mogelijk.

Wanneer uw bestelling via pakketpost is verzonden, raden wij altijd aan deze ook als pakket naar ons te retourneren om beschadigde artikelen te voorkomen. Als klant bent u zelf verantwoordelijk voor het veilig verzenden van uw pakket. Wanneer het artikel tijdens de retourverzending beschadigd, kunnen wij niet verantwoordelijk worden gesteld.

Aankondiging van uw retour
Download tevens het Modelformulier voor herroeping en vul deze in:

U kunt dit Modelformulier gebruiken om binnen 14 dagen na de dag van levering aan ons aan te geven dat u de aankoop wenst te ontbinden. Dit formulier dient u dan in te vullen en aan ons te e-mailen naar info@trendjuwelier.nl.

Na deze melding heeft u nogmaals 14 dagen de tijd om het artikel naar ons terug te sturen. U heeft 30 dagen de tijd om uw bestelling te retourneren.

Beoordeling van uw retour
Binnen de zichttermijn heeft u het recht uw aankoop te beoordelen, zoals u dat in een winkel ook zou doen. Echter, als blijkt dat het aan ons teruggestuurde artikel voor andere doeleinden is gebruikt, bijvoorbeeld het dragen ervan, en dat ten gevolge hiervan draagschade is ontstaan, dan bestaat de kans dat eventuele waardevermindering in rekening wordt gebracht. Als blijkt dat de schade een waardevermindering van 100% ten gevolg heeft, dan kan Trendjuwelier besluiten terugbetaling te weigeren. In dat geval kunt u ervoor kiezen om het artikel op uw kosten door ons aan u te laten terugsturen.

Terugbetaling van gemaakte kosten
Terugbetaling geschiedt zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 30dagen na ontbinding van de koop. U krijgt alle gemaakte kosten vergoedt, behalve de kosten voor het retourzenden. Deze kosten zijn voor uw rekening, tenzij het toegestuurde product beschadigingen bevatte of u het verkeerde artikel heeft ontvangen. In dat geval zullen wij de door u gemaakte verzendkosten achteraf aan u vergoeden. Hiermee voldoet Trendjuwelier aan de Nederlandse Wet. 

Verzendwijze van uw retour
Trendjuwelier adviseert om retourzendingen aangetekend te versturen. Dit is geen verplichting, dit is een advies. U bent als klant zelf verantwoordelijk voor het veilig aankomen van uw pakketje bij Trendjuwelier, dus aangetekende zendingen geven dan meer zekerheid. 

Verwerkingstijd van uw retour
De retourzendingen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen en beoordeeld, zodra wij uw retour zending behandelen ontvangt u bericht per e-mail. Verwerking kan tot maximaal 14 dagen in beslag nemen. Indien u wilt weten of uw retour pakketje bij ons binnen is gekomen adviseren wij u de track-en-trace code van uw zending te controleren op: https://www.internationalparceltracking.com/ Als daar wordt aangegeven dat wij uw pakketje in ontvangst hebben genomen kunt u er vanuit gaan dat uw retourzending zo spoedig moeglijk verwerkt wordt.

Ruilen
Meld uw ruiling aan via de website, tijdens het aanmelden van uw ruiling kunt u direct aangeven voor welk artikel u het te retourneren artikel wenst te ruilen. Let erop dat u de juiste kleur en/of maat aangeeft. Wij maken de nieuwe order dan bij afhandeling van uw retour direct in orde. Mocht er een prijs verschil zijn, betalen wij dit of terug of wij zullen u een verzoek tot bij betaling sturen via de e-mail. Als wij uw betaling ontvangen hebben zal deze order verder afgehandeld worden. Voor een vlotte afhandeling ook de kleine sticker met de barcode aan de buitenzijde van het terug te zenden pakket plakken.

Verkeerd artikel ontvangen
U kunt dezelfde procedure aanhouden als een normale retour, maar tijdens het aanmelden aangeven dat het om een verkeerd geleverd artikel gaat. Mocht een artikel geruild worden door een fout van Trendjuwelier of door een defect, dan zijn de kosten uiteraard voor onze rekening. Voor een vlotte afhandeling verzoeken wij u de kleine sticker met de barcode aan de buitenzijde van het terug te zenden pakket te plakken.

Defect artikel
Heeft u een defect of beschadigd artikel ontvangen? Neem dan z.s.m. contact met ons op. Is het defect ontstaan nadat u het artikel heeft gedragen? Dan zijn wij verplicht het artikel eerst terug te sturen naar de leverancier ter reparatie of omruiling. De leverancier beoordeelt het mankement en geeft een passende oplossing. 

Retourlabel
Wanneer u een defect of beschadigd artikel heeft ontvangen, kunt u contact opnemen met onze klantenservice o.v.v. uw ordernummer met bijgevoegde foto's. U ontvangt van ons een retourlabel waarmee u het pakket kosteloos kunt terugsturen. Mocht na ontvangst van uw pakket blijken dat u onterecht een retourlabel heeft ontvangen, brengen wij de pakketkosten à €6,95 bij u in rekening. Dit wordt in mindering gebracht op het terug te betalen bedrag.

LET OP: Heeft u bij uw bestelling gekozen voor de betaalwijze acceptgiro, dan adviseren wij u de factuur altijd te voldoen. Ook wanneer u een model retourneert of wenst te ruilen vragen wij u om de factuur van AfterPay te voldoen. Dit om ongewenste verhogingen te voorkomen. Uiteraard zal in het geval van een retour het betaalde bedrag aan u teruggestort worden zodra de retour behandeld wordt.

Klachten en Geschillen

Heeft u een klacht over onze dienstverlening? Dan horen wij dit graag. U kunt met uw klacht/geschil ook terecht bij het Europese online geschillenplatform (ODR). Wij verwijzen u in dit geval door naar de volgende pagina: http://ec.europa.eu/consumers/odr/