logo

Een ketting, het ultieme cadeau voor Moederdag

Moederdag, de dag die in het teken staat van jouw eigen moeder. Een dag waarop feest wordt gevierd ter ere van het moederschap en de invloed die moeders hebben op de samenleving. Wat is er nu mooier dan jouw moeder deze dag in het zonnetje te zetten met een prachtig cadeau? 

De oorsprong van Moederdag

Het vereren van Moederdag is een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag zoals wij die nu kennen en gaat zelfs terug naar het klassieke Griekenland. In Nederland kennen we Moederdag wat in het verleden ook wel Moedertjesdag werd genoemd. In het Verenigd Koninkrijk is moederdag een Christelijke feestdag en in Amerika werd Moederdag eerst pas in het midden (ca. 1870) van de 19e eeuw bekend. Het succes kwam echter pas nadat Anne Marie Javis uit Grafton (1907 Moederdag begon te promoten als een dag van waardering voor moeders. In 1908 organiseerde zij de eerste Moederdag, vooral om haar moeder Ann Reeves Jarvis te herdenken, die in de Amerikaanse burgeroorlog zogenaamde Mother’s Day Work Clubs had georganiseerd om voor voedsel en medicijnen voor hulpbehoevende moeders te zorgen.

Cadeaus voor Moederdag

Waar kleine kinderen prachtige tekeningen maken voor hun moeder en iets grotere kinderen het een leuk idee vinden om het ontbijt op bed te serveren komen oudere kinderen en de man in het gezin er niet zo gemakkelijk af. Vooral sieraden worden door de moeders erg op prijs gesteld.  Dames gaan dan bij Trendjuwelier vooral kijken naar uitgebreide collectie kettingen en kijken ze tevens naar kettingen van verschillende materialen. Materialen zoals kettingen van zilver, kettingen van geelgoud maar ook kettingen van witgoud zijn dan erg in trek. Kettingen van goud blijven heel lang hun waarde houden. De kettingen zijn verkrijgbaar in meerdere lengtes. Kies uit een ketting van 38 cm tot een ketting van 50 cm. Een ketting van 45 cm is het meest populair. Een ketting voor Moederdag vind je bij ons in het assortiment!

Een moederdag ketting van verschillende topmerken

Er zijn vele merken kettingen, ook wel colliers genoemd, Trendjuwelier heeft voor u de beste merken uitgezocht. Zo hebben wij kettingen van onder andere Pandora en Ti Sento Milano.  Deze zijn zonder enige uitzondering van topkwaliteit en stralen een hoge klasse uit. Ook kettingen van Swarovski zijn erg populair om de vaak extravagante vormgeving. Andere populaire merken zijn Zinzi, Trollbeads, Tommy Hilfiger en daarnaast hebben wij ook onze eigen huiscollectie. De keuze voor een ketting voor moederdag is enorm!

Pandora ketting met een hartje

Onze Top 5 kettingen voor Moederdag

Pandora heeft een grote collectie zilveren kettingen. Je vind in de collectie zowel colliers met als zonder hanger. Pandora is zonder meer het grootste sieradenmerk ter wereld. Pandora brengt meer dan 4 keer per jaar een nieuwe collectie uit. Iedere collectie bevat sieraden die uitermate geschikt zijn om als cadeau te geven. Bijvoorbeeld met zo’n dag als Moederdag!

Ti Sento Milano heeft een zeer luxe collectie echt zilveren kettingen. Ti Sento gaat het extravagante niet uit de weg en brengt regelmatig een nieuwe aantrekkelijke collectie uit. Bekijk hier al onze Ti Sento Kettingen.

Ti Sento kettingen

Zinzi heeft een meer voordelige collectie zilveren kettingen. Vooral jongeren kopen veel Zinzi sieraden zoals een Ketting voor Moederdag 

Swarovski levert veel kettingen. Vrijwel zonder enige uitzondering zijn deze extravagant en daarom zeer opvallend te noemen. Swarovski levert naast kettingen voor Moederdag ook veel andere sieraden zoals oorsieraden en armbanden met één algemeen kenmerk; alle sieraden zijn rijkelijk voorzien van Swarovski kristallen. 

Swarovski ketting in de vorm van een hartje

Buddha to Buddha heeft een massief zilveren collectie zilveren kettingen die indrukwekkend overkomen. Er wordt ruim gebruik gemaakt van sterling zilver 925. De sieraden van Buddha worden op Bali gemaakt en de ontwerpen worden door Nederlandse vormgevers ontworpen.

Meer keuze dan alleen maar een ketting!

Naast kettingen van verschillende topmerken hebben wij ook een eigen huiscollectie. Daarnaast beschikt ons assortiment uit nog veel meer sieraden. Wij verkopen onder andere oorbellen, ringen, horloges, smartwatches en armbanden. Een prachtig sieraad voor jouw moeder vind je bij ons! Reacties zijn gesloten.