Seiko dameshorloges

Seiko dameshorloges

Seiko dameshorloges is in de horlogewereld één van de bekendste begrippen in de wereld. Seiko is één van de oudste horlogemerken ter wereld. Het merk is ontstaan in 1881 in Tokio Japan. De toen 21-jarige Kintaro Hattori opende destijds een winkel waar klokken gerepareerd konden worden. Na een aantal jaren was de winkel uit zijn jasje gegroeid en in 1892 werd de eerste fabriek, die heel toepasselijk Seiko-sha werd genoemd, geopend. Niet alleen voor reparaties maar ook voor de productie van nieuwe klokken. In deze nieuwe fabriek werd de eerste wandklok ooit ontwikkeld en kort daarna het eerste zakhorloge en wekker. Dat was in 1899. Door de snelle groei en de hoge eisen was het credo van Kintaro "Always be one step ahead of the rest".

SEIKO INNOVATIEVE HORLOGEFABRIKANT

Seiko mag nog steeds beschouwd worden als de meest innovatieve horlogefabrikant van de wereld. Kintaro zag al vroeg in dat het belangrijk was om expertise in huis te hebben en hij leidde daarom ingenieurs op en begon al met zoveel mogelijk te automatiseren. Dit leidde al snel tot het eerste polshorloge ooit de "Laurel". Helaas kwam aan alles een eind tijdens de grote aardbeving van 1923 waarbij alles werd verwoest. Ca. 1500 klokken en horloges gingen met de aardbeving ten onder. Kintaro weigerd echter op te geven en verving alle klokken en won daarmee ook de harten van het grote publiek. Binnen één jaar na de aardbeving werd het eerst horloge geproduceerd die de toepasselijke naam Seiko kreeg. Seiko werd daarna vooral bekend door de mechanische horloges die tot de dag van vandaag nog steeds erg populair zijn. In 1969 werd het eerste quartz horloge gepresenteerd; de Astron quartz waarmee een nieuwe industriestandaard werd vastgelegd.

DE COLLECTIES VAN SEIKO

Dames- en Herenhorloges van Seiko worden geleverd in zilver-, roségoud- of goudkleur en zijn vaak voorzien van extra mogelijkheden zoals een Kinetic uurwerk (batterij wordt opgeladen door de beweging van de pols), een Perpetual (eeuwigdurende) kalender of een automatisch-mechanisch uurwerk. Veel horloges van Seiko met een quartz uurwerk functioneren tegenwoordig op solar (lichtcel).

De collecties bestaan o.a. uit de Seiko Premier, Seiko Astron, Seiko Presage en de Seiko Prospex. Wie een kwalitatief en innovatief horloge wil is bij Seiko aan het juiste adres. Seiko geeft een fabrieksgarantie van twee jaar op het uurwerk. Naast Seiko kan u natuurlijk ook voor een sportief horloge van Garmin kiezen.

Filter
Doelgroep
Soort glas
Materiaal Band
Materiaal Kast
Waterdichtheid
Kastvorm
Kleur wijzerplaat
Kleur kast
Kleur band
Prijs