Home
Nederlands - €
Seiko horloges

Seiko horloges

Seiko innovatie

SEIKO horloges behoort tot één van de eerste horlogemerken die op de markt verscheen. Seiko horloges zijn er als mechanisch horloge zoals een deel van de Prospex-serie die met de hand of door de beweging van de pols opgewonden moeten worden. Tevens zijn er veel Seiko horloges die met een quartz uurwerk zijn uitgerust. De horloges met een quartz uurwerk kunnen functioneren met een batterij of met een kleine accu die word opgeladen door zonne-energie. Seiko horloges zijn verkrijgbaar in staal of in titanium en zijn vaak voorzien van een chronograaf. Seiko horloges kunnen trendy zijn maar hebben vaak een klassiek trekje wat het horloge extra aantrekkingskracht geeft. Het Seiko horloge kan maximaal de volgende functies bevatten:

  • Solar (nooit een batterijwissel)
  • Automaat (opwinden door pols of handmatig)
  • Kinetic (accu wordt opgeladen door beweging van de pols)
  • Perpertual kalender 
  • Autorelay (valt in slaap indien er geen beweging meer is)
  • Hardlexglas of Saffierglas
  • Tachymeter voor de gemiddelde snelheid

De collecties bestaan o.a. uit de Seiko Astron, Seiko Premier en de Seiko Presage. Nieuw voor de sportieve man zijn de Prospex, waarbij de benamingen voor zich spreken. Voor wie een kwalitatief en innovatief horloge wil is bij SEIKO aan het juiste adres.

Seiko, het ontstaan en de geschiedenis

Kintaro Hattori was slechts 21 jaar toen hij in in 1881 in het centrum van Tokio een winkel opende waar hij klokken zou gaan repareren. Naast het repareren van klokken ontstond in de loop van de jaren (1892) een voor Japan toonaangevende fabriek waar klokken gefabriceerd werden. Dit stelde hoge eisen aan de vakmanschap van Kintaro maar gaf hem ook de visie dat zijn bedrijf en natuurlijk zijn producten "Always one step ahead of the rest" moeten zijn. De fabriek kreeg de naam Seiko-sha wat vrij vertaald het huis van precisie betekent. In eerste instantie werden er klokken vervaardigd maar in het jaar 1895 verscheen het eerste zakhorloge al snel gevolgd door de eerste wekker. Dat was in het jaar 1899. Met zijn visie op de toekomst begreep hij heel goed dat hij mensen moest opleiden tot specialisten. Daarnaast investeerde hij in automtisering en haalde alles in huis om "De rest een stap voor te blijven". Begin 1900 werd het eerste polshorloge ooit geprodceerd door Seiko de "Laurel". Uitermate belangrijk is dat vrijwel alle componenten in eigen huis werden gemaakt zoals dat tot op heden nog steeds gebeurt. Het bedrijf kreeg te maken met de grote aardbeving in 1923 waarbij alle kantoren en fabrieken van Seiko vernield werden. Ca. 1500 klokken gingen verloren. Kintaro beloofde dat alle klokken vervangen zouden worden. Deze mededeling deed hij via een advertentie. Met deze mededeling won hij de harten van de Japanse bevolking.

Kort daarna ontwierp hij een nieuw horloge. Dit was het allereerste horloge dat de naam Seiko droeg. In het begin van de 60-er jaren ontstond het overbekende mechanische polshorloge en werden er horloges met een chronograaffunctie op de markt gebracht. In 1969 werd het allereerste horloge met quartz uurwerk gepresenteerd: de Astron Quartz. Dankzij het vrijgeven van patenten nam vrijwel iedere horlogefabrikant de technologie over. Vandaag de dag heeft Seiko zelfs horloges met GPS en horloges met Solar, zodat een batterijwissel nooit nodig is.

Koop je horloge online bij Trendjuwelier

Koop jouw Seiko horloge bij Trendjuwelier. Je hebt 30 dagen om op je aankoop terug te komen. Wij besteden de grootst mogelijke zorg aan je aangekocht artikel en je hebt de mogelijkheid om later te betalen via Afterpay. Elke horloge wordt in cadeaupapier ingepakt zoadat het uitpakken eenn klein feestje wordt. Je hebt twee jaar garantie op het uurwerk.

 

Filter
Doelgroep
Soort glas
Soort uurwerk
Materiaal Band
Materiaal Kast
Waterdichtheid
Kleur wijzerplaat
Kleur kast
Kleur band
Prijs
Aantal: 213