Home
Nederlands - €
Smartwatches

Smartwatches

Smartwatches betekent vrij vetaald "slimme horloges" en dat geeft aan dat deze polshorloges meer kunnen dan alleen maar de tijd weergeven. Een smartwatch heeft een aantal functies die overeenkomen met de functoes van een smartphone, tablet of personel computer PC.  In een smartwatch kunnen vele functies standaard aanwezig zijn en vele andere functies kunnen als 'app' gedownload worden via de diverse platvormen. Voor sommige modellen smartwatches zijn soms vel duizenden 'apps' beschikbaar. Sommige smartwatches worden met een speciaal doel gemaakt zoals bijvoorbeeld de Garmin Smartwach die vooral gericht is op meerdere takken van sport. Dit kan een 'app' om te golfen,duiken, mountainbiken, bergbeklimmen, racefietsen of een andere tak van sport zijn. Garmin vervaardigt zelfs horloges met 'apps' die geschikt zijn voor piloten van vliegtuigen en wedstrijdboten. Vrijwel alle merken Smartwatches zijn voorzien van een hartslagmeter en stappenteller. Over het algemeen kan een smartwatch inormatie ontvangen van andere bronnen. Dit kan door GPS (positiebepaling) of Bluetooth en Wifi waarmee verbinding wordt gemaakt met bijvoorbeeld een Smartphone. Een smartwatch kan daarom vaak ook als afstandbediening functioneren. Een smartwatch kan je altijd informeren over binnenkomende emails en andere notificaties. Ook kan je vrijwel altijd je muziek regelen. Soms kan je met een Smartwatch zelfs bellen.

Geschiedenis

De markt voor Smartwatches werd in de jaren tachtig ingezet en werden de eerste horloges die iets meer konden als de tijd weergeven geintroduceerd.  Een voorbeeld hiervan is de Data 2000 van Seiko met toen nog een extern toetsenbord dat zonder draadje met het horloge communiceerde. Eén jaar later kwam er een Seiko op de markt die gegevens kon opslaan én met een computer kon communiceren. Echter niet eerder dan in 2013 kwam de ontwikkeling van Smartwatches, door o.a. de Pebble, Sony SmartWatch 2 en de Samsung Galaxy in een stroomversnelling. Vanaf 2015 kwam de Apple Smartwatch op de markt waardoor andere fabrikanten van Smartwatches hun krachten verdubbelden om hun positie in de markt te behouden. Je kan de ontwikkeling van Smartwatches eens nalezen op Wikipedia

Besturingssystemen

Smartwatches hebben naast apps ook een besturingssysteem nodig om te kunnen functioneren. Besturingssystemen zoals AsteroidOS, Android Wear, Tizen (Samsung) en WatchOS. Besturingssytemen geven de (basis) functies aan het horloge zoals een digitaal draaibare kroon of digitale bezel. Swipefuncties, Wifi, verwisselbare wijzerplaten, GPS en verder alle mogelijke instellingen die je met jouw smartwatch kan uitvoeren. Regelmatig verschijnen er updates van besturingssystemen zodat er foutjes (bugs) uit het besturingssyteen worden gehaald en weer nieuwe functies worden toegevoegd. Veel fabrikanten zijn in de loop van de jaren gestopt met het produceren van Smartwatches omdat deze te complex worden en de ontwikkeling van besturingssystemen, of licenties hiervoor, te duur.

De volgende merken hebben een collectie Smartwatches:

Trendjuwelier is officieel dealer van meerdere merken Smartwatches en heeft vrijwel elk model op voorraad zodat je snel over het voor jouw meest geschikte model kan beschikken. Veel smartwatches worden 'geseald' verpakt en deze zegels mogen niet verbroken of verwijderd worden. je moet dan ook heel zeker zijn van je aankoop.

Trendjuwelier pakt de door jouw aangekochte smartwatch met cadeaupapier in en je hebt 30 dagen om het horloge retour te zenden indien de aanwezige zegel niet is verbroken. Betaal later via Afteray en kies bij het afrekenen altijd een leuk cadeau bij jouw bestelling.

Filter
Doelgroep
Soort glas
Soort uurwerk
Extra Functies
Materiaal Band
Materiaal Kast
Waterdichtheid
Kleur wijzerplaat
Kleur kast
Kleur band
Prijs
Aantal: 34