Smartwatches

Smartwatch

Slimme horloges, oftewel smartwatches zijn moderne horloges vol technische snufjes. Een smartwatch kan meer dan enkel de tijd weergeven. Soms lijkt een smartwatch wel op een smartphone. Binnen het assortiment horloges vindt u bij Trendjuwelier een groot aantal verschillende smartwatches. Binnen ons assortiment vindt u verschillende smartwatches van topmerken. Een smartwatch kopen doe je online bij Trendjuwelier. Zo hebben wij:

Fossil smartwatches
Garmin smartwatches
Michael Kors smartwatches
Oozoo smartwatches
Samsung smartwatches

De geschiedenis van een smartwatch

Smartwatches werden in de jaren tachtig ingezet en waren toentertijd de meest innovatieve horloges. Een voorbeeld van zo’n innovatief horloge en een van de eerste smartwatches was de Data 2000 van Seiko. Toen had dit een horloge een extern toetsenbord en een snoertje om te communiceren met het horloge. Eén jaar later kwam er een Seiko op de markt die gegevens kon opslaan én met een computer kon communiceren.

Echter pas in 2013, ontwikkelde de markt van smartwatches zich razendsnel. Dit kwam door de Pebble, Sony SmartWatch 2 en de Samsung Galaxy in een stroomversnelling. Later kwam Apple met de Apple Smartwatch. Het gevolg was dat andere fabrikanten hun krachten bundelden om hun positie in de markt te bereiken.

De functionaliteiten van een smartwatch

Een smartwatch is een van de meeste innovatieve horloges van dit moment. Een smartwatch heeft een groot aantal functies wat overeenkomt met een smartphone, tablet of laptop. Er zijn veel functies standaard aanwezig, maar het aantal functies kan bij een smartwatch ook worden uitgebreidt door het downloaden van een app. Voor sommige smartwatches zijn meerdere apps mogelijk.

Een smartwatch beschikt altijd over een notificatie functie. Zo ontvangt u op uw smartwatch meldingen over berichten, e-mail, agenda meldingen en zelfs inkomende oproepen. Bent u op zoek naar een manier om uw muziek af te spelen? Ook dit is mogelijk met een smartwatch. Een smartwatch kan vaak worden voorzien van een Spotify app waarmee u gemakkelijk uw muziek kan reguleren met uw horloge!

Smartwatch voor uw gezondheid

Veel functionaliteiten hebben te maken met uw gezondheid. Een smartwatch is een verlengde van uw telefoon. Met zo’n slim horloge kunt u uw stappen, snelheid, hartslag en het aantal verbrande calorieën meten. Ideaal voor als u vaak sport en dit leuk vindt om bij te houden.

Garmin smartwatch is zo een horloge die gemaakt is om zulke informatie te meten en te communiceren. Een Garmin smartwatch is speciaal gemaakt voor meerdere takken van sport. Dit kan golf, duiken, mountainbiken, hiken en bergbeklimmen zijn. De mogelijkheden van een smartwatch zijn eindeloos. Garmin heeft zelfs apps voor piloten van vliegtuigen en wedstrijdboten.

Een smartwatch ontvangt informatie van verschillende bronnen. Dit kan GPS zijn voor positiebepaling, maar ook bluetooth of WiFi zijn. Omdat een horloge om de pols wordt gedragen is het ook mogelijk om de bloeddruk en hartslag te meten.

Smartwatches met verschillende besturingssystemen

De verschillende smartwatches hebben verschillende besturingssystemen. Zo draait de Apple Smartwatch op iOS, de Samsung smartwatch op Tizen en zo zijn nog vele andere besturingssystemen. Afhankelijk van jouw telefoon kan je jouw horloge naadloos koppelen. Zo kunnen beide devices met elkaar samenwerken. Deze besturingssystemen worden zo af en toe geupdate om ze te optimaliseren en nieuwe functies toe te voegen. Zo is het goed mogelijk dat jouw eerder aangeschafte smartwatch in functies wordt uitgebreid.

Welke smartwatch past bij mij?

Het is lastig om een passend slim horloge te vinden. Alle functionaliteiten, designs en merken bemoeilijken de keuze. De meeste smartwatches ondersteunen iOS en Android. Denk hierbij aan de populaire Garmin, Samsung en Apple smartwatches. Ook het display verschilt. Ben je op zoek naar vierkant of een rond scherm met touchscreen. Het is allemaal mogelijk binnen ons assortiment. Ga je jouw smartwatch gebruiken voor sport en andere buitenactiviteiten? Kies dan voor stevigere Garmin smartwatch die ook waterdicht is. De mogelijkheden bij het vinden van een fijne smartwatch zijn eindeloos!

Smartwatch kopen

Heeft u uw smartwatch gevonden? Een smartwatch kopen doet u gemakkelijk online bij Trendjuwelier. Bent toch niet helemaal tevreden? Dan kunt u tot 14 dagen na aankoop uw horloge retourneren.Daarnaast is onze klantenservice op werkdagen van 09:00 tot 17:000 beschikbaar voor al uw vragen.

Naast smartwatches bestaat ons assortiment uit vele soorten horloges. Uiteraard hebben wij ook traditionele horloges met een klokwerk en digitale horloges. Ons assortiment beschikt over verschillende topmerken zoals Casio horloges, Seiko horloges, Pulsar horloges en Tommy Hilfiger horloges. Onze assortiment horloges bestaat uit zowel dameshorloges en herenhorloges. Ook voor sieraden zoals kettingen en ringen bent u bij ons aan het juiste adres.

Filter
Extra Functies
Kleur kast
Prijs
Aantal: 1