Klokken

Klokken

Badkamerklokken, wandklokken en tafelklokken

Trendjuwelier is officieel dealer van AMS klokken en Nextime klokken. Wij kunnen u adviseren omtrent de juiste keuze van uw aankoop. U kunt kiezen uit vele klokken die in verschillende kleuren en in verschillende materialen zijn uitgevoerd. U kunt ook kiezen voor een zendergestuurde klok. 

AMS klokken zijn al vele jaren de best verkochte klokken in Nederland en Duitsland. AMS klokken worden vervaardigd van hout, steen, glas of metaal en worden meestal uitgerust met een quartz uurwerk en kunnen ook radiografisch uitgevoerd zijn. AMS klokken worden gefabriceerd in het Schwarzwald.

Nextime klokken is een Nederlands product die voor het eerst in 1970 op de markt verscheen. Op dit moment kunnen we spreken van 45 jaar ervaring in het vervaardigen en ontwerpen van klokken die in vele landen verkocht worden. Nextime klokken mag dan ook zeker gerekend worden tot één van de meest populaire klokken ter wereld.

De eerste klokken zijn uitgevonden door paters en monniken. Die wilden weten op welk moment ze tot god moesten bidden en aangezien de zon (zonnewijzers) niet altijd beschikbaar was moesten ze een andere manier bedenken om de juiste tijd te bepalen. Ergens in de 13e eeuw werd uiteindelijk de eerste mechanische klok uitgevonden. Het was een klok omdat de eerste klokken de tijd 'sloegen' op de klok in de toren. De eerste klokken hadden namelijk geen wijzers. Het heeft letterlijk eeuwen geduurd voordat uiteindelijk alle wijzers op de klok kwamen. Niet eerder dan in de 17e eeuw komt het gebruik van klokken tot volle bloei vooral dankzij de vraag van de industrie. De eerste eeuwen sinds het bestaan van de klok was deze verre van nauwkeurig. Tegenwoordig is het mogelijk om een atoomklok te maken met een nauwkeurigheid van één seconde in de vijf miljard jaar. Als anektode kan nog worden vermeld dat men aanneemt dat de klok in de kathedraal van Salisbury uit 1386 de oudste, nog tikkende, klok ter wereld is.

Trendjuwelier is officieel dealer van AMS Klokken en van Nextime klokken en kan u adviseren over de juiste keuze van uw nieuwe (zendergestuurde) klok. Koop een AMS klok of Nextime klok bij Trendjuwelier en maak kennis met de service die wij u kunnen bieden. U heeft een zichtperiode van 14-30 dagen zodat u op uw gemak de klok kan proberen. Klik op de links voor AMS klokken en voor NeXtime klokken

Aantal: 7