AMS klokken

AMS klokken

AMS klokken zijn al vele jaren de best verkochte klokken in Nederland. Dat is niet zonder reden want de kwaliteit is meer dan uitstekend. AMS klokken zijn er in talloze modllen en kleuren. AMS klokken worden vervaardigd van hout, steen, glas of metaal en worden altijd uitgerust met een uiterst nauwkeurig quartz uurwerk en zijn vaak zendergestuurd. Er is binnen de uitgebreide collectie van AMS keuze uit wandklokken, tafelklokken en badkamerklokken. Wandklokken van AMS zijn vaak uitgerust met een slinger, een klok met slinger functioneert echter ook zonder de slinger. Deze is uitsluitend ter decoratie en heeft verder geen enkele functie. AMS klokken worden gemaakt in het Schwarzwald en maakt daarom natuurlijk ook veel soorten koekoeksklokken. In de meer kostbare klokken van AMS zit een 'ouderwets' mechanisch uurwerk die worden aangedreven door gewichten of deze mechanische uurwerken worden opgewonden middels een sleutel.

Batterij leeg

Als de wijzers van de klok eindeloos gaan draaien is, hoe tegenstrijdig het ook klinkt, de batterij waarschijnlijk nagenoeg leeg. Indien de wijzers van de klok na het plaatsen van de nieuwe batterij nog steeds ronddraaien is het zinvol de klok even te 'resetten'. Dit doet u door de batterij er even een paar seconden andersom in te doen (plus aan de min) en daarna weer op de juiste wijze in de klok te plaatsen (plus aan de plus).

Zendergestuurde klok

Indien uw nieuwe klok zendergestuurd (radiocontrolled, atoomklok of radiografisch) is, is het zinvol de navolgende instructies op te volgen. Als de klok wordt voorzien van een nieuwe batterij dan zal het uurwerk naar de 12-uur, 4-uur of de 8-uur stand gaan en in die stand gaan wachten op het radiosignaal van de zender in Duitsland. Dit kan wel even duren, soms wel enige uren. Af en toe kan het signaal de klok zelfs niet bereiken (kooi van Faraday) en is het zeer zinvol om de klok even in de buurt van een raam te leggen. De huidige zendergestuurde uurwerken zijn ingericht op de zomer- en wintertijd en zullen deze tijd zelf aanpassen. Een zendergestuurde klok loopt meestal op de seconde gelijk en heeft een hoge betrouwbaarheid.

Geschiedenis

AMS klokken worden al meer dan 150 jaar geproduceerd in het Schwarzwald in het zuiden van Duitsland. Alleen was de naam AMS toen nog niet in beeld maar het begin van de klokkenfabriek werd al in 1776 ingezet door Joseph Mayer. Door opvolging van neven en zonen kwam uiteindelijk Alois Mayer in beeld (1885-1962) die de fabriek de huidige naam gaf. De naam AMS wordt dan ook afgeleid uit de naam 'Alois Mayer, Uhrenfabrik Schönenbach' en werd bij de Kamer van Koophandel geregistreerd in het jaar 1922. Als anekdote is het leuk om te weten dat de eerst bekende rekening 937 gulden en 5 Kreuzern was en dat de datum op deze nota als oprichtingsdatum wordt gezien.

Trendjuwelier is officieel dealer van AMS Klokken en kan u adviseren over de juiste keuze van uw nieuwe klok. Koop een AMS klok bij Trendjuwelier en maak kennis met het gemak van het online bestellen. U heeft een zichtperiode van 14-30 dagen zodat u op uw gemak de klok kan proberen. Indien er geen AMS klok bij zit die bij u past kijk dan ook even bij NeXtimeklokken

Filter
Aantal: 2