Home
Nederlands - €

Dames armbanden

Dames armbanden is een begrip die vrijwel net zo oud is als de mensheid. De wens tot het versieren van het lichaam is van alle tijden. Het was de manier om je te onderscheiden van je medemens. Waar vroeger beenderen, schelpen en leer werden gebruikt is dat in de loop van de tijd veranderd in zilveren-, lederen, stalen en gouden armbanden. Toen men de kunst van het smelten van zilver- en gouderts onder de knie kreeg werd de edelsmeedkunst meer algemeen en in bijvoorbeeld de Romeinse tijd droegen de vrouwen verfijnde zilveren- en gouden armbanden.

De rijken droegen destijds meer goud om hun status te bevestigen. In de loop van de jaren is dit statusverschil geheel verdwenen en draagt nu vrijwel iedere vrouw armbanden die vervaardigd zijn van het materiaal dat zij op dat moment het mooist en het prettigst vinden. In Nederland gebruikt men meestal 14 karaat goud en zilver met een zuiverheid van 925; ook wel Sterling silver gemoemd. Naast Damesarmbanden zijn er natuurlijk ook dameskettingen en dames oorbellen.

Filter
Breedte
Gelegenheid
Valentine
Maat
Doelgroep
Type
Type steen
Kleur
Materiaal
Kleur middensteen
Prijs
Aantal: 2758
Ontvang een Sleutelhanger bij je Rebel en Rose sieraad
Bestel een Rebel en Rose Sieraad en ontvang tijdelijk bij jouw Rebel en Rose bestelling een leuke Sleutelhanger t.w.v 9,95 tot 14,95 cadeau.